Un alt tip de escrocherie

Descrierea mecanismului unui alt tip de escrocherie: acum cativa ani, pe tocmai.ro , era plin de anunturi de vanzare de lemne. Poate ca si acum sunt, dar nu-s vizibile de pe telefonul meu, cine stie! Era un anunt cu lemne de stejar la 90 lei metrul ster. Dupa cateva zile, acelasi anunt aparea la 95 lei metrul. Cand sunai, aflai ca momentan s-au terminat lemnele pentru ca sunt foarte multe solicitari. Sunai peste 2 saptamani si primeai acelasi raspuns.

Epuizat si nervos, sunai si la alte anunturi unde metrul era mai scump si era alt numar de telefon, dar te purta cu vorba si acolo. De-abia la anuntul cu cele mai scumpe lemne aveai succes.

Cred c-ai inteles ca toate anunturile erau ale aceleiasi persoane. Cand iti aducea lemnele, cele de deasupra care erau vizibile din remorca, aratau bine, erau drepte si frumoase, dar dedesubt erau butucanoase si cu goluri intre ele. Luai teapa de 2 ori: o data ca le cumparai scumpe si-a doua oara ca le luai si rele.

Aceeasi schema apare acum pe mercador.ro, numai ca metrul e 100 lei cel mai ieftin iar dupa cateva zile apare alt anunt la 105 lei. Eu presimt ca voi ramane cu banii in mana si fara lemne pentru ca refuz sa fiu inselata.

Majoritatea oamenilor care ma suna la anunturile mele ma intreaba daca anuntul e serios. La mirarea mea, clientii spun ca cele mai multe anunturi sunt date aiurea. Ca una scrie in ele, alta ti se spune la telefon si pe teren e si mai rau. E de toata groaza. Toata Romania e o mare tiganie.

Pe site-ul imobiliar codyambient.ro pot vizualiza pozele. Nu trebuie sa dau click pe ele, ca apar ca intr-o carte. Pute de anunturi de vanzare case, apartamente si terenuri. Nu se poate vinde nimic pentru ca nu cumpara nimeni. Motivul principal nu e acela ca nu sunt bani, ci ca n-are
lumea ce face cu imobiliarele. Nici inainte, in timpul umflarii bulei, nu le luau pentru ca ar fi avut ce face cu ele, ci in scop speculativ. De fapt, totul e o mare porcarie. Oamenii isi fura singuri caciula. Tot mereu apare anuntul acela cu case noi de 100 mp cu 19.000 euro dar nu cumpara nimeni. Nici cu 10.000 euro n-ar cumpara nimeni. Pentru ca n-are ce face cu ele!

No Comments - Leave a comment

Leave a Reply